ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA

 

  ofi.oh.gov.hu/okoiskola

„ÖKOISKOLA” lettünk

 

Intézményünk, a Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2020. szeptember 1-től ismét elnyerte az Ökoiskola címet 2023. augusztus 31-ig.

A Cím viselésével Hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésünket nyilvánítjuk ki. Az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóink számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetítik.

 

 

Az emberi civilizáció fejlődése nagy rombolást végzett a környezetünk megannyi elemeiben.

Az utóbbi évtizedekben ébredünk rá, hogy a környezet érték., amit védenünk kell. De védeni csak azt tudjuk, amit jól ismerünk. Az ismereteket meg kell szereznünk, át kell adnunk, hogy miként őrizzük meg ezt az értékeket.

Ennek érdekében az oktatásért és a környezet védelméért felelős tárcák  (2004) létrehozták az „Ökoiskola” címet, melyet minden évben pályázat útján nyerhetnek el az intézmények.

Iskolánk 2017.szeptermber 1-jétől viseli a címet, elismerése annak, hogy rendszeresen foglalkozunk a környezetünk tudatosságával, a fenntarthatóságra neveléssel, az egészségvédelemmel.

 

 

                                                                                                                                             Bán János

                   

Fogászati vetélkedő 2022. November 23.

 

Fogászati vetélkedő 2021. November 17.

November a fogászati hónap. Iskolánkban november 17-én a felsős tagozatos tanulóknak fogászati vetélkedőt rendeztünk. Nagyon fontos a helyes fogápolásra felhívni a gyerekek figyelmét. A vetélkedőn sok játékos és érdekes feladatban mérték össze tudásukat az 5-8. osztályos tanulók 4 fős csapatai. Volt TOTÓ, keresztrejtvény, találós kérdés, képrejtvény, labirintus, igaz-hamis állítások, betűrejtvény, hibakereső és Fogmanók keresése.

Fogászati vetélkedő alsó tagozat

1. osztályosok faültetése 2021. november 10.

                                                                                                                        igazgató

1. osztályosok faültetése 2020. november 12.

 

1. osztályosok faültetése 2019. november 27.

Novemberben az ÖKO iskolai programon belül tanulóinknak fogászati és egészséges életmóddal kapcsolatos vetélkedőt szerveztünk. 2019. November 15-én Pályaorientációs napot tartottunk.
 
 

 

Lázbérc 2018.05.08

Németi hegy

 

Családi - nap 2018.04.21

 

 

 

 

Madárgyűrűző tábor


 

2021 Nyári tábor, Gömörszőlős

 

2021 Tiszta hegyek Mátyás Károly kilató